Na ovesné vločky jsme zvyklí především v jejich sladké podobě, ale rozhodně stojí za to je vyzkoušet i na slano. Tento pokrm si můžete dát teplý k obědu ale ještě lepší je vychlazený třeba na svačinku.
Tento recept jsem objevila v kuchařce Yoga Kitchen od Kimberley Parsons a já vám ho přináším v upravené podobě .
Použila jsem zapékací mísu o rozměrech 27 x 17 cm.
Recept na zapečené ovesné vločky na slano
Vytisknout receptIngredience
- 1 velká cuketa
- 1 velká mrkev
- 1 červená cibule
- 1 červená paprika
- 250 g ovesných vloček (pokud je potřeba, použijte bezlepkové)
- 130 g černých oliv bez pecky
- 150 g balkánského sýra
- 2 vejce
- 2 lžíce oregana
- 50 ml olivového oleje
- sůl
- pepř
Postup
Troubu si rozehřejeme na 200°C.
Cuketu a mrkev nastrouháme. Cibuli a papriku nakrájíme nadrobno.
Na pánvi rozehřejeme lžíci oleje. Přihodíme cibuli a papriku, chvíli restujeme dokud nezměknou. Potom přidáme nastrouhanou cuketu a mrkev, promícháme, ještě pár minut restujeme.
Směs z pánve vysypeme do velké mísy, smícháme s ovesnými vločkami a olivami. Osolíme, opepříme, vsypeme oregano.
Vejce rozmícháme spolu s olejem, vlijeme na směs do mísy, pořádně zamícháme. Přendáme do zapékací mísy. Na povrch rozdrolíme balkánský sýr. Rukama směs trochu stlačíme a můžeme dát zapéct do trouby.
Pečeme asi 40 minut.
Žádný komentář