bezlepkové/ hlavní jídla/ vegetariánské

Zapečené ovesné vločky na slano

Na ovesné vločky jsme zvyklí především v jejich sladké podobě, ale rozhodně stojí za to je vyzkoušet i na slano. Tento pokrm si můžete dát teplý k obědu ale ještě lepší je vychlazený třeba na svačinku.

Tento recept jsem objevila v kuchařce Yoga Kitchen od Kimberley Parsons a já vám ho přináším v upravené podobě .

Použila jsem zapékací mísu o rozměrech 27 x 17 cm.

Recept na zapečené ovesné vločky na slano

Vytisknout recept
Množství: pro 3 - 6 osob

Ingredience

  • 1 velká cuketa
  • 1 velká mrkev
  • 1 červená cibule
  • 1 červená paprika
  • 250 g ovesných vloček (pokud je potřeba, použijte bezlepkové)
  • 130 g černých oliv bez pecky
  • 150 g balkánského sýra
  • 2 vejce
  • 2 lžíce oregana
  • 50 ml olivového oleje
  • sůl
  • pepř

Postup

1

Troubu si rozehřejeme na 200°C.

2

Cuketu a mrkev nastrouháme. Cibuli a papriku nakrájíme nadrobno.

3

Na pánvi rozehřejeme lžíci oleje. Přihodíme cibuli a papriku, chvíli restujeme dokud nezměknou. Potom přidáme nastrouhanou cuketu a mrkev, promícháme, ještě pár minut restujeme.

4

Směs z pánve vysypeme do velké mísy, smícháme s ovesnými vločkami a olivami. Osolíme, opepříme, vsypeme oregano.

5

Vejce rozmícháme spolu s olejem, vlijeme na směs do mísy, pořádně zamícháme. Přendáme do zapékací mísy. Na povrch rozdrolíme balkánský sýr. Rukama směs trochu stlačíme a můžeme dát zapéct do trouby.

6

Pečeme asi 40 minut.

You Might Also Like

Žádný komentář

Zanechat komentář