bez laktózy/ bezlepkové/ hlavní jídla/ veganské/ vegetariánské

Tagine s lilkem, žampiony a cizrnou

Tagine [tažín] je severoafrický pokrm, zároveň se tak nazývá i speciální nádoba ve které se připravuje. Pokrm se v této nádobě pomalu dusí nad dřevěným uhlím. U nás si však variaci na tagine můžete připravit i v obyčejném hrnci.

Tento recept je na typický marocký vegetariánský tagine. Obsahuje několik mých velmi oblíbených ingrediencí a dohromady s použitým kořením je to opravdu báječné jídlo.

Recept na tagine s lilkem, žampiony a cizrnou

Vytisknout recept
Množství: 3 - 4 porce

Ingredience

  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 konzerva loupaných rajčat
  • 1 lilek
  • 100 g hnědých žampionů
  • 1 konzerva cizrny
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 2 lžičky římského kmínu
  • 2 lžičky koriandru
  • 1/2 lžičky kajenského pepře
  • 1 lžička kurkumy
  • 1 lžička skořice
  • 1 lžíce oleje
  • sůl
  • pepř

Postup

1

Cibuli si nakrájíme na drobno a osmahneme na lžící oleje. Po chvíli přidáme i na drobno nakrájený česnek a vsypeme koření - římský kmín, koriandr, kajenský pepř, kurkumu a skořici. Minutku restujeme a poté přidáme celý obsah konzervy s loupanými rajčaty a asi půl hrnku vody. Přivedeme k varu.

2

Lilek nakrájíme na kostičky, žampiony na poloviny, oboje přidáme do hrnce, pořádně promícháme, osolíme, opepříme, zakryjeme pokličkou a dusíme asi 20 minut. Cizrnu slijeme a přidáme do hrnce, dusíme ještě asi 5 minut.

3

Podáváme s rýží.

You Might Also Like

Žádný komentář

Zanechat komentář