bez laktózy/ bezlepkové/ hlavní jídla/ vegetariánské

Slaný polentový koláč

Polenta si mě doposud moc nezískala, ale musím říct, že po tomto pokrmu ji do jídelníčku zařadím častěji. Nejspíš právě ve formě různých slaných koláčů.

Tento slaný polentový koláč je s cuketou a pestem z medvědího česneku. Můžete však použít i jiné pesto, případně i jinou zeleninu a kombinovat podle vaší fantazie.

Recept na slaný polentový koláč

Vytisknout recept
Množství: pro 1 - 2 osoby

Ingredience

  • 140 g polenty
  • špetka soli
  • 1 vejce
  • 4 lžíce pesta (např. z medvedího česneku)
  • 1 menší cuketa
  • čerstvé bylinky

Postup

1

V hrnci přivedeme k varu 500 ml mírně osolené vody. Přisypeme polentu a za stálého míchání vaříme dobu uvedenou na obalu polenty, obvykle to bývá 3 - 8 minut.

2

Polentu necháme odležet aby vychladla, alespoň půl hodiny. Po vychladnutí vmícháme jedno vejce.

3

Troubu si předehřejeme na 200°C.

4

Směs s polentou vložíme na plech vyložený pečícím papírem a pomocí stěrky rozetřeme. Když bude potřeba, můžeme si při tvarování pomoci prsty a trochou oleje.

5

Na polentovou směs rozetřeme pesto.

6

Cuketu nakrájíme na tenká kolečka a klademe na koláč.

7

Dáme do trouby péct asi na 50 minut. Před konzumací můžeme posypat čerstvými bylinkami.

You Might Also Like

Žádný komentář

Zanechat komentář