Po nedávném receptu na sladké bezlepkové palačinky přidávám i recept na ty slané. Recepty se moc neliší, samozřejmě kromě náplně.
Recept na slané bezlepkové palačinky
Vytisknout receptIngredience
- ● Palačinky:
- 1 vejce
- 300 ml mléka
- 1 lžička xantanové gumy
- 40 g rýžové mouky
- 40 g pohankové mouky
- špetka soli
- ● Náplň:
- 6 žampionů
- 6 cherry rajčátek
- 1 hrst černých oliv
- 1 jarní cibulka
- 100 g sterilované kukučice
- 30 g sýra gouda
- sůl
- pepř
Postup
Sypké ingredience na palačinky smícháme spolu, vejce mírně prošleháme s mlékem a smícháme dohromady se sypkými ingrediencemi tak, aby nevznikly hrudky.
Velkou naběračkou postupně lijeme na rozpálenou pánev jemně potřenou olejem. Palačinky budou hotové za chvilku, měly by se vám dobře obracet a neměly by se vůbec trhat.
Připravíme si náplň: žampiony nakrájíme na čtvrtky a na pánvi osmahneme. Rajčáka nakrájíme rovněž na čtvrtky, olivy na poloviny, jarní cibulku na kolečka. Smícháme dohromady, přidáme kukuřici, osolíme, opepříme.
Goudu nastrouháme.
Zeleninovou směs přendáme na palačinky, nejlépe vždy na jednu čtvrtinu, posypeme goudou a dvakrát přeložíme. Může ještě dát na chvíli do mikrovlnky, aby se nám sýr rozpustil.
1 komentář
Šéfkuchař Rodorigo
29.4.2020 at 11:34Mňamózní recept :-P spálil jsem jenom dva, takže
celkem úspěch . Jestli se tady najde někdo kdo má rád palačinky po slanu, vyzkoušel se
špenátem palačinku a taky byla dobrá.