Toto jídlo mi kdysi dávno připravila kamarádka. Nedávno jsem si na něj vzpomněla a musela jsem si jej udělat znova. A chutná tak dobře, jak si pamatuji a to možná trochu nečekaně vzhledem k jeho jednoduchosti. Skvěle se hodí především na večeři. Pokud budete mít velký hlad, můžete si k němu zakousnout i kousek pečiva.
Recept na pečenou řepu s mrkví a se sýrem
Vytisknout receptIngredience
- 1 středně velká řepa
- 1 velká mrkev
- 1 lžíce tymiánu
- 2 lžíce olivového oleje
- sůl
- camembert (popř. Brie nebo hermelín)
Postup
Troubu si předehřejeme na 200°C.
Řepu i mrkev oloupeme a nakrájíme na kostičky. Připravíme si čtverec pečícího papíru, zeleninu vložíme doprostřed, osolíme, posypeme tymiánem, polijeme olivovým olejem a promícháme.
Směs zabalíme do pečícího papíru a dáme na hodinu péct.
Po hodině vyndáme z trouby, rozbalíme, můžeme na něj položit kousky sýra, aby se trochu rozpustily.
Když zelenina trochu vychladne, můžeme jíst.
1 komentář
Lucka88
13.6.2018 at 0:45Přesně tohle chci vyzkoušet, děkuji za recept, už se moc těším. Lucka