bezlepkové/ hlavní jídla/ pro jednoho/ vegetariánské

Pečená řepa s mrkví a se sýrem

Toto jídlo mi kdysi dávno připravila kamarádka.  Nedávno jsem si na něj vzpomněla a musela jsem si jej udělat znova. A chutná tak dobře, jak si pamatuji a to možná trochu nečekaně vzhledem k jeho jednoduchosti. Skvěle se hodí především na večeři. Pokud budete mít velký hlad, můžete si k němu zakousnout i kousek pečiva.

Recept na pečenou řepu s mrkví a se sýrem

Vytisknout recept
Množství: pro 1 osobu

Ingredience

  • 1 středně velká řepa
  • 1 velká mrkev
  • 1 lžíce tymiánu
  • 2 lžíce olivového oleje
  • sůl
  • camembert (popř. Brie nebo hermelín)

Postup

1

Troubu si předehřejeme na 200°C.

2

Řepu i mrkev oloupeme a nakrájíme na kostičky. Připravíme si čtverec pečícího papíru, zeleninu vložíme doprostřed, osolíme, posypeme tymiánem, polijeme olivovým olejem a promícháme.

3

Směs zabalíme do pečícího papíru a dáme na hodinu péct.

4

Po hodině vyndáme z trouby, rozbalíme, můžeme na něj položit kousky sýra, aby se trochu rozpustily.

5

Když zelenina trochu vychladne, můžeme jíst.

You Might Also Like

Žádný komentář

Zanechat komentář