bez laktózy/ bezlepkové/ pomazánky/ vegetariánské

Lilková Chermoula

Lilková Chermoula je původně severoafrický pokrm. Můžeme ji použít jako pomazánku, dip nebo třeba i součást jiných pokrmů. Lilková Chermoula je podobná italské Caponatě, ale použité koření dodává tomuto pokrmu jiný rozměr.

Recept na lilkovou Chermoulu

Vytisknout recept
Množství: pro 2 osoby

Ingredience

  • 1 lilek
  • 1 malá cibule
  • 1/2 červené papriky
  • 1 konzerva krájených rajčat
  • 1 stroužek česneku
  • 1 hrst rozinek
  • 1 lžička římského kmínu
  • 1 lžička sladké papriky
  • 1/2 lžičky skořice
  • 1 lžíce medu
  • 1 lžíce cukru (nebo podle kyselosti použitích rajčat)
  • sůl
  • olivový olej

Postup

1

Lilek nakrájíme na kostičky, cibuli na půlměsíčky, papriku na tenké proužky. Česnek rozdrtíme a utřeme se solí.

2

Na pánvi rozehřejeme olej a dáme osmahnout lilek, měl by nám mírně zhnědnout. Poté jej vyndáme a zatím odložíme.

3

Na pánvi znova rozehřejme olej a osmahneme cibulku. Když začne hnědnout, přisypeme koření a česnek, po chvíli přidáme nakrájenou papriku. Restujeme dokud nebude paprika měkká.

4

Vhodíme hrst rozinek a nalijeme konzervu rajčat. Osolíme, přidáme lžíci medu, cukr podle chuti a vaříme asi 5 minut. Přidáme lilek a ještě chvíli vaříme.

5

Lilkovou Chermoulu podáváme teplou s pečivem, dobrá však bude i po vychlazení.

You Might Also Like

Žádný komentář

Zanechat komentář