návody

Jak uvařit tu nejlepší rýži

Každý, kdo si říká, že uvařit rýži není žádná věda, má svým způsobem pravdu. Na druhou stranu je obrovský rozdíl ve vaření obyčejné rýže, jejíž chuť nakonec přebije omáčka, a ve správně uvařené rýži basmati, která je chuťově vynikající sama o sobě.

Správným postupem vaření a použitím vhodného koření získáte lahodnou rýži, kterou díky neustálému ochutnávání možná ani nestačíte využít jako přílohu. U mě osobně hrozí, že většinu rýže nakonec sním samostatně, aniž bych ji servírovala s hlavním jídlem.

Recept na tu nejlepší rýži

Vytisknout recept
Množství: pro 1 osobu

Ingredience

  • kousek másla (asi 7 g)
  • dvě hrsti rýži basmati (asi 70 g)
  • voda (asi 170 ml)
  • špetka soli
  • 4 kuličky pepře
  • 2 kuličky nového koření
  • 2 hřebíčky
  • 1 bobkový list
  • (lněná semínka)

Postup

1

Do hrnce s teflonovým povrchem dáme rozpustit kousek másla.

2

Rýži propláchneme, přidáme k máslu a osmahneme. Ucítíme krásnou vůni, kterou rýže začne uvolňovat.

3

Rýži osolíme, přidáme koření, zalijeme vodou a přikryté pokličkou vaříme asi 10 minut.

4

Když se všechna voda vyvaří, měla by být rýže hotová. Koření by mělo zůstat na povrchu, neměl by tak být problém jej vyndat.

5

Vidličkou rýži provzdušníme a po chvíli můžeme podávat jako přílohu k vašemu oblíbenému jídlu.

6

Pro ozvláštnění někdy přidám hrst lněných semínek.

You Might Also Like

Žádný komentář

Zanechat komentář