Recept na tento pokrm jsem našla v jedné indické kuchařce. Moc jsem nevěděla, na jaký chuťové zážitek se mám připravit, byla jsem ale rozhodně mile překvapena. Připravit si toho jídlo bych doporučila především pro všechny milovníky kokosového mléka a vajíček.
Recept na indickou cibulovo-kokosovou omáčku s vejci
Vytisknout receptIngredience
- 1 velká cibule
- 4 vejce
- 2 stroužky česneku
- 1 lžička tamarind pasty
- 1/2 lžičky chilli
- 1 lžička kurkumy
- 1 lžička cukru
- sůl
- 150 ml kokosového mléka
- 1 lžíce olivového oleje
Postup
Cibuli nakrájíme na kolečka a na oleji smažíme dozlatova.
Mezi tím dáme do jiného hrnce vařit vejce, vaříme asi 6 minut aby byly natvrdo. Když jsou vejce uvařena, vložíme do studené vody.
Česnek nakrájíme na drobno a přihodíme k cibuli, chvíli restujeme, potom přidáme tamarind pastu, chilli, cukr, sůl a kurkumu, restujeme ještě chvíli. Poté zalijeme kokosovým mlékem a přidáme asi 50 ml vody. Pár minut vaříme.
Vejce oloupeme, rozkrojíme a přidáme k omáčce.
Podáváme nejlépe s rýží.
Žádný komentář