bezlepkové/ polévky/ s masem

Hustá polévka s chorizem

Pokud máte rádi pořádně husté a syté polévky, tak vás následující recept určitě zaujme.

Tato polévka je díky požitým ingrediencím, jako dýně, kadeřávek či quinoa, nejen zdravá, ale díky skvělé španělské klobáse chorizo vás i zasytí. Přidáte-li více pálivé papriky, či špetku chilli, polévka vás navíc i příjemně zahřeje.

Recept na hustou polévku s chorizem

Vytisknout recept
Množství: 4 porce

Ingredience

  • 100 g choriza
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 3 brambory
  • 1/2 máslové dýně
  • lžíce sádla (nebo oleje)
  • 100 g kadeřavé kapusty
  • 3 hrsti quinoy
  • 1 lžíce kmínu
  • 1 lžíce sladké papriky
  • 1 lžíce pálivé papriky
  • sůl
  • pepř

Postup

1

Chorizo nakrájíme na kolečka, cibuli i česnek na drobno, brambory a dýni na kostičky.

2

V hrnci na tuku osmahneme chorizo, poté jej vyndáme a odložíme stranou.

3

Do hrnce přihodíme cibuli a česnek. Chvíli restujeme, poté přisypeme koření (kmín, sladkou a pálivou papriku), přidáme brambory a za občasného míchání ještě chvíli restujeme. Když jsou brambory mírně opečené, zalijeme asi 1,5 litrem vody. Vaříme, dokud nejsou brambory zcela měkké.

4

Pomocí tyčového mixéru obsah rozmixujeme.

5

Přidáme dýni, quinou, osolíme, opepříme. Vaříme asi 10 minut, poté přidáme kadeřavou kapustu a vaříme ještě dalších 5 minut.

6

Před podáváním přidáme na talíř pár koleček choriza.

You Might Also Like

Žádný komentář

Zanechat komentář