Pokud máte rádi pořádně husté a syté polévky, tak vás následující recept určitě zaujme.
Tato polévka je díky požitým ingrediencím, jako dýně, kadeřávek či quinoa, nejen zdravá, ale díky skvělé španělské klobáse chorizo vás i zasytí. Přidáte-li více pálivé papriky, či špetku chilli, polévka vás navíc i příjemně zahřeje.
Recept na hustou polévku s chorizem
Vytisknout receptIngredience
- 100 g choriza
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 3 brambory
- 1/2 máslové dýně
- lžíce sádla (nebo oleje)
- 100 g kadeřavé kapusty
- 3 hrsti quinoy
- 1 lžíce kmínu
- 1 lžíce sladké papriky
- 1 lžíce pálivé papriky
- sůl
- pepř
Postup
Chorizo nakrájíme na kolečka, cibuli i česnek na drobno, brambory a dýni na kostičky.
V hrnci na tuku osmahneme chorizo, poté jej vyndáme a odložíme stranou.
Do hrnce přihodíme cibuli a česnek. Chvíli restujeme, poté přisypeme koření (kmín, sladkou a pálivou papriku), přidáme brambory a za občasného míchání ještě chvíli restujeme. Když jsou brambory mírně opečené, zalijeme asi 1,5 litrem vody. Vaříme, dokud nejsou brambory zcela měkké.
Pomocí tyčového mixéru obsah rozmixujeme.
Přidáme dýni, quinou, osolíme, opepříme. Vaříme asi 10 minut, poté přidáme kadeřavou kapustu a vaříme ještě dalších 5 minut.
Před podáváním přidáme na talíř pár koleček choriza.
Žádný komentář