Ravioli jsou italským pokrmem, který má podobu taštiček plněných nejrůznějšími druhy směsí. Mým osobním favoritem jsou houbové ravioli z domácího bezlepkového těsta.
Před nějakým časem jsem zkoušela ruské pelměně, jakousi obdobu italských raviol. Podávají se se zakysanou smetanou a mně tahle varianta zachutnala natolik, že jsem se rozhodla vyzkoušet spojení italských raviol a zakysané smetany. Ta chuť je zkrátka perfektní a věřím, že si ji zamilujete i vy!
Recept na bezlepkové houbové raviolli
Vytisknout receptIngredience
- ● Těsto:
- 100 g bezlepkové směsi (používám směs unimix)
- 1 vejce
- 1 lžíce oleje
- 1 špetka soli
- cca 25 ml vody
- ● Náplň:
- 1 malá cibule
- asi 8 středně velkých žampionů
- 1 lžička drceného kmínu
- sůl
- pepř
- hrst petřželky
- lžíce oleje
- ● K podávání:
- kostička másla
- 2 lžíce zakysané smetany
- petržel
Postup
Mouku smícháme v míse se solí. Vytvoříme důlek, rozklepneme vejce, nalijeme lžíci oleje a asi 25 ml vody. Zpracujeme v těsto, které nebude drobivé ani příliš lepivé. Těsto odložíme do ledničky.
Nakrájíme cibuli nadrobno, žampiony na tenké plátky. Cibuli osmahneme na oleji, přidám žampiony, osolíme, podusíme a necháme vodu pořádně odpařit. Přidáme lžičku drceného kmínu, pepř podle chuti, hrst petrželky.
Vyndáme těsto z ledničky, vyválíme, vykrájíme kolečka o průměru 6 cm. Na polovinu z nich položíme žampionovou náplň. Druhou polovinou přiklopíme, připevníme prsty, vidličkou, nebo nožem, aby ravioli pořádně držely a při vaření se neotevřely.
Ve velkém hrnci přivedeme vodu k varu, osolíme, vložíme do ní ravioli a vaříme asi 6 minut.
Před podáváním na ravioli dáme rozpustit kostičku másla, přidáme dvě lžíce zakysané smetany a ozdobíme petrželkou.
Žádný komentář