bezlepkové/ hlavní jídla/ pro jednoho/ vegetariánské

Bezlepkové houbové ravioli

Ravioli jsou italským pokrmem, který má podobu taštiček plněných nejrůznějšími druhy směsí. Mým osobním favoritem jsou houbové ravioli z domácího bezlepkového těsta.

Před nějakým časem jsem zkoušela ruské pelměně, jakousi obdobu italských raviol. Podávají se se zakysanou smetanou a mně tahle varianta zachutnala natolik, že jsem se rozhodla vyzkoušet spojení italských raviol a zakysané smetany. Ta chuť je zkrátka perfektní a věřím, že si ji zamilujete i vy!

Recept na bezlepkové houbové raviolli

Vytisknout recept
Množství: pro 1 osobu (9 - 10 taštiček)

Ingredience

  • ● Těsto:
  • 100 g bezlepkové směsi (používám směs unimix)
  • 1 vejce
  • 1 lžíce oleje
  • 1 špetka soli
  • cca 25 ml vody
  • ● Náplň:
  • 1 malá cibule
  • asi 8 středně velkých žampionů
  • 1 lžička drceného kmínu
  • sůl
  • pepř
  • hrst petřželky
  • lžíce oleje
  • ● K podávání:
  • kostička másla
  • 2 lžíce zakysané smetany
  • petržel

Postup

1

Mouku smícháme v míse se solí. Vytvoříme důlek, rozklepneme vejce, nalijeme lžíci oleje a asi 25 ml vody. Zpracujeme v těsto, které nebude drobivé ani příliš lepivé. Těsto odložíme do ledničky.

2

Nakrájíme cibuli nadrobno, žampiony na tenké plátky. Cibuli osmahneme na oleji, přidám žampiony, osolíme, podusíme a necháme vodu pořádně odpařit. Přidáme lžičku drceného kmínu, pepř podle chuti, hrst petrželky.

3

Vyndáme těsto z ledničky, vyválíme, vykrájíme kolečka o průměru 6 cm. Na polovinu z nich položíme žampionovou náplň. Druhou polovinou přiklopíme, připevníme prsty, vidličkou, nebo nožem, aby ravioli pořádně držely a při vaření se neotevřely.

4

Ve velkém hrnci přivedeme vodu k varu, osolíme, vložíme do ní ravioli a vaříme asi 6 minut.

5

Před podáváním na ravioli dáme rozpustit kostičku másla, přidáme dvě lžíce zakysané smetany a ozdobíme petrželkou.

 

You Might Also Like

Žádný komentář

Zanechat komentář