bezlepkové/ hlavní jídla/ pro jednoho/ vegetariánské

Batát pečený v soli

Teď v zimě není výběr zeleniny moc velký, takže je ten správný čas pro využití batátu. Jeho chuť je příjemně sladká,  zakysaná smetana a balkánský sýr jej skvěle doplňují.

Recept na batát pečený v soli

Vytisknout recept
Množství: pro 1 osobu

Ingredience

  • 1 velký batát
  • hodně soli
  • 50 g zakysané smetany
  • 50 g balkánského sýra
  • pár snítek čerstvého kopru

Postup

1

Troubu si předehřejeme na 200°C.

2

Batát omyjeme, do co nejmenší zapékací mísy nasypeme sůl, batát v soli obalíme a vložíme jej do mísy. Množství soli by mělo sahat aspoň do 1/3 batátu.

3

Zapékací mísu vložíme do trouby, pečeme asi hodinu.

4

Po dopečení vyndáme z trouby a necháme chvíli vychladnout. Z batátu oddrolíme sůl, podélně jej rozřízneme, naplníme balkánským sýrem a zakysanou smetanou a přidáme kopr.

You Might Also Like

1 komentář

  • Odpovědět
    Životem po italsku
    19.3.2017 at 19:21

    Batáty si hodně dělám, ale tahle kombinace mě nikdy nenapadla, rozhodně musím zkusit! Skvělý tip! :)

  • Zanechat komentář