Teď v zimě není výběr zeleniny moc velký, takže je ten správný čas pro využití batátu. Jeho chuť je příjemně sladká, zakysaná smetana a balkánský sýr jej skvěle doplňují.
Recept na batát pečený v soli
Vytisknout receptIngredience
- 1 velký batát
- hodně soli
- 50 g zakysané smetany
- 50 g balkánského sýra
- pár snítek čerstvého kopru
Postup
1
Troubu si předehřejeme na 200°C.
2
Batát omyjeme, do co nejmenší zapékací mísy nasypeme sůl, batát v soli obalíme a vložíme jej do mísy. Množství soli by mělo sahat aspoň do 1/3 batátu.
3
Zapékací mísu vložíme do trouby, pečeme asi hodinu.
4
Po dopečení vyndáme z trouby a necháme chvíli vychladnout. Z batátu oddrolíme sůl, podélně jej rozřízneme, naplníme balkánským sýrem a zakysanou smetanou a přidáme kopr.
1 komentář
Životem po italsku
19.3.2017 at 19:21Batáty si hodně dělám, ale tahle kombinace mě nikdy nenapadla, rozhodně musím zkusit! Skvělý tip! :)